12 HAZİRAN- 18 HAZİRAN 2023 Haftalık Bülteni
Merhaba. DN Kreatif Dijital Reklam Ajansımızın ekiplerince özenle hazırlanan “Dijital Haber Bültenine” hoş geldiniz!
Her hafta Pazartesi günü yenilenecek olan ve gelişen son dakika dijital dünya haberlerine yer vereceğimiz köşemizdeki bilgileri hem bloğumuzda hem de Youtube kanalımız üzerinden tüketebilirsiniz.
Keyifli okumalar
Her Pazartesi sabah 10:00 ‘da haftalık sosyal medya gelişmeleri – posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun.
BÜLTEN
TÜM ABONELİKLERİNİZİ TEK BİR PLATFORMDAN YÖNETMENİZİ SAĞLAYAN GİRİŞİM: ABONESEPETİ
Aboneliklerini başlatma, yönetme, sonlandırma ve daha fazlasını yapmanıza yardımcı olan bir abonelik yönetim uygulaması olan Abonesepeti’ne yakından bakıyoruz.
Abonesepeti’nin 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını 2021 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bu yazımızda ise kullanıcılarının aboneliklerini başlatma, yönetme, sonlandırma ve daha fazlasını yapmasına yardımcı olan bir abonelik yönetim uygulaması olan Abonesepeti’ne yakından bakıyoruz.
2017 yılında Deniz Okumuş, tarafından kurulan Abonesepeti, Şirket Ortağım’dan aldığı tohum öncesi yatırım ile birlikte şirketleşti. Şu an için 22 kişilik bir ekip ile birlikte yolunda devam eden Abonesepeti’ne 2017 yılında Müjgan Aydın 2019 yılında ise Serkan Türkoğlu kurucu ortak olarak katıldı. Abonesepeti, 22 kişilik bir ekip ile yoluna devam ediyor.
2021 yılının son çeyreğinde Keiretsu Forum’dan aldığı 2. faz yatırım ile bir karşılaştırma platformdan, abonelik yönetim uygulamasına dönüşen Abonesepeti, ilk hizmet başlangıcından abonelik iptal sürecine kadar tüm aboneliklerinizi tek bir panel üzerinden yönetmenize odaklanıyor.
Abonesepeti’nin temel amacı ise kullanıcılarının paradan ve zamandan tasarruf etmesini sağlamak. Abonesepeti uygulaması ile aboneliklerinizi başlatmak, faturalarını ödemek, karşılaştırmalarını yapmak, yönetmek ve sonlandırmak mümkün. iOS ve Android uygulamasının yanı sıra web üzerinden de çalışabilen Abonesepeti, bütün aboneliklerinizi tek bir yerden planlamanızı ve takip etmenizi de sağlıyor.
Aboneliklerin yanı sıra Abonesepeti uygulaması içinden DASK Zorunlu Deprem Sigortası ve araç kaskolarının yapılabildiğini de ekleyelim. 12 farklı kategoride 30’dan fazla marka ile çalışan Abonesepeti’nin toplamda 200 binden fazla müşterisi bulunuyor. Girişimin hedefi ise yıl sonuna kadar 2 milyonunun üzerinde kullanıcıya ulaşmak.
Abonesepeti uygulamasının gelir kaynakları arasında kurumlara kazandırdığı aboneliklerden komisyon, fatura ödemelerinden, TL yüklemelerinden, sigorta ve kasko satışlarından da işlem başına gelir ve uygulamanın abonelik gelirleri yer alıyor. Abonesepeti’nin Workup Girişimcilik Programı’nın 10. dönemine seçilen girişimler arasında da yer aldığını da ekleyelim.
Finansal ödeme kolaylığı için yakın gelecekte Abonesepeti Cüzdan özelliğini de canlıya almayı hedefleyen Abonesepeti, sadece aboneliklerimizi değil, abonelik bütçelerini de yöneteceğiniz bir Fintech uygulamasına dönüşmeyi planlıyor. Dilerseniz Abonesepeti uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.
INSTAGRAM’IN TWİTTER BENZERİ UYGULAMASININ GÖRÜNTÜLERİ SIZDI!
Meta’nın üst düzey yöneticilerinden biri, şirket içi bir toplantıda çalışanlarına Instagram’ın Twitter rakibinin bir ön izlemesini gösterdi. Paylaşılanlara göre uygulamanın adı “Threads” olabilir.
Elon Musk, geçtiğimiz ekim ayında Twitter’ı satın almasını tamamladıktan sonra, Meta’nın sahibi olduğu Instagram’ın da metin tabanlı bir uygulama ile Twitter’a rakip olacağı bilgisi paylaşmıştı. Lia Haberman tarafından ICYMI haber bülteninde bildirildiği üzere, dahili bir Meta pazarlama slaydı, şirketin Twitter ile rekabet etmek için geliştirdiği uygulamaya dair bir ön izleme sunuyordu. Yeni platformun henüz resmi bir adı yoktu ve uygulama dahili olarak “P92” veya “Barcelona” olarak biliniyordu. Şimdi ise P92’nin “Project 92” olduğu bilgisine ulaşıldı.
Şimdi ise The Verge tarafından elde edilen bilgilere göre Meta’nın üst düzey yöneticilerinden biri, şirket içi bir toplantıda çalışanlarına Instagram’ın Twitter rakibinin bir ön izlemesini gösterdi. Aşağıdaki görselden de anlaşılabileceği üzere Instagram’ın Twitter rakibi direkt olarak Twitter’ın kendisi olmuş. Ancak tabii ki buton tasarımları Instagram içindeki tasarımlara çok benziyor. Yine de akış sayfasına bakıldığında tasarım Twitter’dan pek ayırt edilemiyor. Bu arada Meta baş ürün sorumlusu Chris Cox’un uygulamayı direkt olarak “şirketin Twitter’a cevabı” şeklinde tanımladığını da belirtmek gerek.
Uygulamanın adı Threads olabilir
Instagram tabanlı yeni bağımsız uygulama, merkezi olmayan sosyal medya protokolü ActivityPub ile entegre olacak. Bu da yeni uygulamanın kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini yanlarında Mastodon dahil ActivityPub’ı destekleyen diğer uygulamalara götürmelerine izin verecek. Chris Cox, uygulamanın bir kullanıcının bilgilerini otomatik olarak doldurmak için Instagram’ın hesap sistemini kullanacağını söyledi.
Paylaşılanlara göre uygulamanın adı Threads olabilir, ancak bu konuda net bir şey söylemek için şu an çok erken. Şirket, Oprah ve Dalai Lama gibi ünlülerle erken kullanım konusunda anlaşmalara varmaya çalışıyor.
Instagram’ın Twitter benzeri uygulaması yayınlandıktan sonra uygulamanın pazardaki dengeleri değiştirip değiştiremeyeceğini merakla bekliyor olacağız.
CHATGPT, “KESTİRMELER” ENTEGRASYONU VE SİRİ DESTEĞİ İLE İPAD KULLANICILARINA SUNULDU!
iOS ve iPadOS sürümlerinde güncellenen ChatGPT, sürükle bırak özelliğine, Siri desteğine ve Kestirmeler entegrasyonuna sahip oldu.
6 günde 500 bin indirmeye ulaşan ChatGPT’nin uygulamasının, yakın zamanda 30’dan fazla yeni ülkeye açıldığını sizlere aktarmıştık. Bu yeni ülkeler arasında Türkiye’de yer almakta. OpenAI, iPad sürümü için ChatGPT’de bir takım güncellemeler gerçekleştirdi. Uygulama, iPad ekranının tamamını kullanacak şekilde güncellendi.
iOS ve iPadOS sürümlerinde güncellenen ChatGPT, sürükle bırak özelliğine, Siri desteğine ve Kestirmeler entegrasyonuna sahip oldu. Şimdiye kadar iPhone için tasarlanmış uygulama, iPad ekranında da çalışıyordu. Ancak uygulamanın özellikle iPad desteğini artırması, bu elverişsizliği ortadan kaldırdı. Yine de tasarımsal olarak çok büyük bir değişiklik gerçekleşmediğini belirtelim.
Uygulamanın sade sohbet arayüzü ve GPT-3.5 ya da GPT-4’e geçiş seçenekleri beklendiği üzere varlığını sürdürüyor. Bu noktada sürükle bırak özelliğinin önemli bir farklılık olduğunu söyleyebiliriz. Bu özellik ile sohbet arayüzünden herhangi bir mesaj sürüklenerek başka bir uygulamaya taşınabilecek.
Yeni güncelleme kapsamında Siri üzerinden ChatGPT’nin açılmasını talep edebileceksiniz. Ayrıca Apple’ın Kestirmeler uygulamasıyla birlikte ChatGPT’yi kullanabileceksiniz. Bu yenilik, yeni bir sohbet başlatmak için Kestirmeler’de bir ChatGPT sorgusu oluşturmanızı sağlıyor. Böylece ChatGPT, Apple’ın Kestirmeler otomasyonu ile entegrasyon kurmuş oluyor. Bu Kestirmeler entegrasyonuna Siri’yi de dahil etmek mümkün.
OpenAI’ın ChatGPT’nin güncelliğini koruması için önemli adımlar attığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz aydan bu yana sohbet geçmişi ve sesli komut özelliklerinde güncellemeler gerçekleştiren şirket, yakın zamanda uygulamanın Android versiyonu ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.