15 NİSAN- 21 NİSAN 2024 Haftalık Bülteni
Merhaba. DN Kreatif Dijital Reklam Ajansımızın ekiplerince özenle hazırlanan “Dijital Haber Bültenine” hoş geldiniz!
Her hafta Pazartesi günü yenilenecek olan ve gelişen son dakika dijital dünya haberlerine yer vereceğimiz köşemizdeki bilgileri hem bloğumuzda hem de Youtube kanalımız üzerinden tüketebilirsiniz.
Keyifli okumalar
Her Pazartesi sabah 10:00 ‘da haftalık sosyal medya gelişmeleri – posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun.
BÜLTEN
YAPAY ZEKA DESTEKLİ YÜZ DEĞİŞTİRME UYGULAMASI : WEFACESWAP
Yapay zeka destekli yüz değiştirme uygulaması Wefaceswap, kullanıcıların yüklediği portreleri kolayca değiştirmesini sağlıyor. Fotoğraf, video ve GIF formatındaki içerikleri destekleyen Wefaceswap, öncellikle yüklediğiniz içeriklerde yüzü algılıyor. Sonrasında ise eklediğiniz varlıklar ile istediğiniz değişimi gerçekleştiriyor.
Wefaceswap, herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Ürünü doğrudan Wefaceswap’in web sitesi üzerinden deneyimleyebiliyorsunuz. Wefaceswap’in web sitesinde sosyal ağlarda kolay paylaşım imkanı sunduğunu da belirtelim.
Ürünün ücretsiz sürümü mevcut. Bu sürümde kullanıcılara 2 kredi tanımlanıyor. Böylece kullanıcılar ücretsiz olarak 2 görüntü değiştime imkanına kavuşuyor. Ücretsiz sürümde fiyatlandırma indirimi de sunulmakta.
Wefaceswap’in Creator ve Creator Pro olmak üzere 2 farklı ücretli sürümü mevcut. Aylık 19.90 dolar olan Wefaceswap’in Creator paketi ile kullanıcılar, ilk ay 9.99 dolarlık indirimli fiyattan yararlanıyor. Kullanıcılar, Creator paketinde aylık 80 kredi ve 80 Görüntü takasına sahip oluyor. Ayrıca söz konusu paket, 120s video değiştirmeyi de kapsıyor. Creator Pro paketinde ise kullanıcılara aylık 49.99 dolar karşılığında aylık 240 kredi, 240 görsel değiştirme ve 360s video değiştirme tanımlanıyor.
Wefaceswap’in ücretsiz sürümünü denemek için platforma Google hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Değiştirmek istediğiniz fotoğrafı ve fotoğrafta kullanılmasını istediğiniz varlığı platforma yüklemeniz yeterli.
KURUMSAL SEYAHAT VE MASRAF YÖNETİMİ PLATFORMU : BİZİGO
Kurumsal seyahat ve masraf yönetimi sunan Bizigo, çalışanlar için masraf kartları, dijital masraf onay ve takip süreçleri ile şirket giderlerini tek bir platformda birleştiriyor. Böylece Bizigo, şirketin ve finans ekiplerinin tüm harcamaları etkin bir şekilde yönetmelerine imkan tanıyor.
2017 yılında kurulan, Erka Grubu ve Norma ortaklığında geliştirilen Bizigo şu anda 200’den fazla çalışan ve 800’den fazla müşteriye sahip. Bizigo ile şirketler çalışanların harcamalarını takip ederken, masraf onay süreçlerini hızlı ve otomatik bir şekilde tamamlayabiliyor. Kartlar çalışanlara anında tanımlanırken, bakiyesi de hızlıca yükleniyor. Çalışan kartları masraf süreçlerine entegre olduğu için giderler şirket kartları ile ödeniyor. Bununla beraber onay süreci de anında başlatılıyor.
Çalışanlar, Bizigo Kartı ile harcama yaptığında bir masraf kaydı oluşturuluyor. Masraf kaydına Fiş/Fatura görseli ekleniyor ve ardından tüm zorunlu alanlar dolduruluyor. Yöneticiler ve Muhasebe de söz konusu bilgileri Bizigo platformundan onaylıyor. Son adımda tamamlanan masraflar, platforma entegre olan muhasebe sistemine aktarılıyor. Bu arada çalışanların, Bizigo VİSA Kart ile Türkiye ve yurt dışında bütün işyerlerinde güvenli ödeme yapabileceğini de belirtelim.
Kullanıcılar, Bizigo’nun yapay zeka destekli Fiş/Fatura okuma özelliği sayesinde belge yükleyerek bütün bilgileri kolayca doldurabiliyor. Şirket belgeleri, şirketin e-fatura sağlayıcısında otomatik olarak çekilebileceği gibi OCR ile yüklenebiliyor ya da manuel olarak girilebiliyor. Böylece onay süreci anlık olarak başlatılabiliyor. Bu noktada masraf onay süreçlerinin çalışanların takımlarına göre otomatik başlatıldığını eklemekte fayda var. Bizigo, buna ek olarak şirket hiyerarşisine ve politikalarına uygun olarak özelleştirilebilen gelişmiş onay akışları sunuyor.
Muhasebe/ERP sistemlerine entegrasyon ile şirketin cari, çalışanları ve proje/hesap/masraf kodları çekilebiliyor. Bu sayede gider detayları kolayca doldurulabiliyor. Ayrıca muhasebe ekipleri, giderleri belirlenen masraf merkezlerine, hesap kodlarına ve projelere bölerek şirketin bütün giderlerini detaylı bir şekilde takip etme imkanına sahip oluyor. Muhasebe sistemlerine entegrasyon ile onaylanan çalışan masraflarını doğru kalemler altına otomatik olarak aktarmak da mümkün.
Bizigo seyahat tarafında ise şirketlerin konaklamadan uçak biletine, araç kiralamadan havalimanı transferine, vize hizmetlerinden raporlama işlemlerine kadar birçok ihtiyacı tek platformda yönetmesini sağlıyor. Bizigo ile şirketinizin ihtiyacı olan en doğru alternatifleri listeleyebiliyorsunuz. Böylece seyahat politikanıza uygun ürünlerle ilerleyerek seyahatinizin her aşamasında şirket bütçenizi koruma imkanı elde ediyorsunuz.
YAPAY ZEKA İLE ÜRETİLMİŞ İLK KISA METRAJ FİLM : GELECEK DURAK PARİS
TCL, “Next Stop Paris” adını verdiği filmin fragmanını yayınladı ve bunu “ilk yapay zeka destekli aşk hikayesi” olarak tanımlıyor. Bu film için insan yazarlar kullanıldı ve hareket yakalama ile ses performansları için aktörlerden yararlanıldı. Proje üzerinde ABD, Kanada, İngiltere ve Polonya’da sanatçılar çalıştı, ancak ana işi üretken yapay zeka yaptı.
TCL’nin içerik başkanı Chris Regina, “Bizi orijinal içerikle farklılaşma fırsatı heyecanlandırıyor. AIGC [yapay zeka tarafından üretilen içerik] bizim için bir başlangıç. Bu, bir teknoloji ve donanım şirketinden gelen bir yaklaşım olarak mantıklı ve işte başlayacağımız yer burası” dedi.
Gelecek Durak Paris’in hikayesi, nişanlısının düğün partilerinden birinde biriyle kaçtıktan sonra genç bir kadının yalnız başına Paris’e balayına gitmesini anlatıyor. Trende bir yabancıyla tanışıyor ve ikili birlikte Fransa’nın başkentini keşfediyorlar.
Filmi bir fragmana dayanarak tamamen değerlendirmek adil olmasa da, Next Stop Paris fragmanı hem projeye hem de TCLtv+’a kötü bir ilk izlenim veriyor.
Karakterlerin görünüşleri fragman boyunca değişiyor ve duygularını yansıtmakta oldukça zorlanıyorlar. Dudak senkronizasyonu hemen hemen yok denecek kadar az ve karakterler oldukça doğal olmayan bir şekilde yürüyorlar. Fragman, adeta bir kabus gibi geliyor insana.
Neyse ki, TCL sadece yapay zeka tarafından üretilen içerikler üzerinde çalışmıyor. Regina, “Geleneksel içerik yapmayı düşünüyoruz. Yani filmler, senaryolu şovlar, senaryosuz içerikler, özel diziler…” diyor. Yani bu deneysel bir proje diyebiliriz.