31 Ekim – 6 Kasım 2022 Haftalık Bülteni
Merhaba. DN Kreatif Dijital Reklam Ajansımızın ekiplerince özenle hazırlanan “Dijital Haber Bültenine” hoş geldiniz!
Her hafta Pazartesi günü yenilenecek olan ve gelişen son dakika dijital dünya haberlerine yer vereceğimiz köşemizdeki bilgileri hem bloğumuzda hem de Youtube kanalımız üzerinden tüketebilirsiniz.
Keyifli okumalar
Her Pazartesi sabah 10:00 ‘da haftalık sosyal medya gelişmeleri – posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun.
BÜLTEN
Hata: İletişim formu bulunamadı.
ELON MUSK: TWİTTER’I ‘İNSANLIĞA YARDIM ETMEK İÇİN’ SATIN ALDIM!
Milyarder iş insanı Musk sosyal medya platformunu ele geçirmek için çabalıyordu. Resmi bir açıklama olmasa da Musk Twitter’ı “insanlığa yardım etmek” için satın aldığını iddia ediyor.
Musk’ın cuma gününe kadar 44 milyar dolarlık Twitter’ı devralması veya mahkemeye çıkma riskini alması gerekiyor.
Musk Twitter’ın reklam verenlerine gönderme yaptığı tweet ile firmayı “satın aldığını” belirtiyor. Ancak, anlaşmanın tamamlandığına dair resmi bir onay yok.
Bu haftanın başlarında, Musk, Twitter’ın genel merkezine bir lavabo taşıyarak girerken çekilmiş bir videosunu yayınladı ve bu, firma için hedefleri hakkında spekülasyonları artırdı.
Musk attığı twitte “Twitter Genel Merkezi’ne giriliyor – bunun içeri girmesine izin verin!” yazmıştı.
İş hayatında bu eylem, bir şirkette radikal bir eylemde bulunmak anlamına geliyor, ancak bunun Musk’ın mesajı olup olmadığı net değil çünkü Musk konu hakkında başka bir açıklama yapmamıştı.
Musk, son tweetinde şirket için bazı hedeflerini açıkladı ve Twitter’ın “herkese açık ve misafirperver” olması gerektiğini söyledi.
REKABET KURUMUNDAN META’YA REKOR CEZA!
Rekabet Kurumunun 11 Ocak 2021 tarihinde WhatsApp, Instagram ve Facebook’un sahibi Meta hakkındaki ‘‘veri paylaşma zorunluluğu’’ soruşturması tamamlandı. Soruşturma kapsamında Meta’ya 346.7 milyon lira idari para cezası verildi.
Geçtiğimiz yıl Rekabet Kurumu, WhatsApp’ın kullanıcılarına dayatmaya çalıştığı veri paylaşma zorunluluğuna ilişkin Meta’ya soruşturma başlatmıştı. Uygulamak istediği veri politikası ile Meta, toplayacağı kullanıcı verilerini pazarlama faaliyetlerinde kullanabilecekti. Rekabet Kurumu, soruşturmanın gerekçesi olarak Meta’nın, Instagram, WhatsApp ve Facebook uygulamalarından topladığı verileri, pazarlama faaliyetlerinde kullanarak rakiplerinin faaliyetlerine ket vuracağını ve rekabetin bozulmasına sebep olacağını gösterdi.
Meta’nın bu karara itiraz edebilmesi için önünde 60 gün var.
GOOGLE, AI AVATAR GİRİŞİMİ ALTER’İ SATIN ALDI!
Google, verdiği bir röportajda içerik yelpazesini geliştirmek ve TikTok ile daha iyi rekabet edebilmek için içerik üreticilerin ve markaların sanal kimliklerini ifade etmelerine yardımcı olan yapay zekâ (AI) avatar girişimi Alter’i yaklaşık 100 milyon dolara satın aldığını açıkladı.
Son zamanlarda Google, AI teknolojisine büyük yatırımlar yapıyor. Dil öğrenme modellerinden görüntü oluşturuculara kadar şirket, yapay zekâyı ürün yelpazesinin merkezine koyuyor.
TechCrunch’ın bildirdiğine göre Google, daha önce Facemoji adlı Twitter destekli bir yapay zekâ (AI) avatar girişimi olan Alter’i bu yılın başlarında 100 milyon dolara sessizce satın aldı. Kimliği belirsiz bir kaynak, TechCrunch’a Alter’in satın alma işleminin iki ay önce tamamlandığını söyledi. Google, satın alma işlemini 27 Ekim Perşembe günü geç saatlerde onayladı ancak anlaşmanın finansal şartları hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
ABD ve Çin merkezli Alter, yalnızca insanlardan değil aynı zamanda giydikleri giysi ve aksesuarlardan da AI kullanarak avatarlar oluşturmayı hedefliyor. Örneğin, bir kişi bir tasarımcının çantasının NFT’sini satın alabilir ve avatarına aksesuar ekleyebilir. Bu teknoloji, video oyunlarına ve meta veriye entegre edilebilir.
BÜLTEN
Hata: İletişim formu bulunamadı.