Instagram 6 Ekim 2010 yılında kuruldu ve o günden, günümüze kadar algoritmada onlarca değişiklik yaşandı. Kuruluşundan henüz 2 sene sonra ise Facebook tarafından 2012 yılında 1 milyar dolara satın alındı.
Facebook’a satılmadan önce 30 milyon kullanıcıya sahip olan Instagram’ın 2021 yılında 1 milyar kullanıcısı var ve daha da artmaya devam ediyor kullanıcı sayısı.
Algoritmaların Nasıl Çalıştığını Bilmek Neden Önemli?
Algoritmaların nasıl çalıştığını bilmek, sistemi daha etkili kullanabilmek ve dijital pazarlama (reklam) çalışmalarınızı daha etkili yapabilmenize fayda sağlar.
Instagram mühendisleri uygulamayı, daha fazla zaman geçirebilmemiz için tasarladı!
Bunun nedeni ise, kullanıcı ne kadar uzun süre uygulama içinde vakit geçirirse, onlara daha fazla ilgi alanına giren reklamlar gösterilir. Instagramın asıl amacının bu olduğunu artık biliyorsunuz!
Instagram’da akışlarınız etkileşimlerinize göre oluşuyor!
Instagram’da takip ettiğiniz kişiler yeni bir paylaşım yaptığında ana akışınızda görüntülenir. Instagram ise her paylaşılan gönderiyi bizlere göstermez nedeni ise ETKİLEŞİM sıklığımızdır.
Instagram algoritması, takip ettiğiniz kişilerle olan etkileşim sıklığınızı algılar ve ona göre sizlere yeni gönderileri gösterir. Bu etkileşimleri ise şu faktörleri ele alarak belirler;
- Yapmış olduğunuz profil ziyaretleri
- Birlikte etiketlendiğiniz kişiler
- Beğendiğiniz ve yorum yaptığınız postlar
- DM iletişimi ve gönderi kaydetmesi
Algoritma sizin uygulama içinde yaptığınız tüm bu hareketleri algılar ve ona göre ana akışınızı oluşturur.
Instagram Algoritması Hikayelerde Nasıl Çalışıyor?
Hikayeler, ana akışın hemen üstünde yer alıyor ve sık sık bu özelliği hepimiz kullanıyoruz. Instagram hikayeler algoritması, düzenli olarak etkileşim içinde olduğunuz hesapların hikayelerini izleseniz bile daha sonra paylaşılan hikayeleride hemen ilk konumda gösterir. Bu sebepten hikayeler formatını sık sık kullanmak etkileşim anlamında size çok katkı sağlayacaktır.
Instagram Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor?
Instagram keşfet algoritması, ana akış ve hikaye formatlarının aksine bizlere takip etmediğimiz ama ilgimizi duyacağımız gönderileri de gösteriyor! Bunları ise şu şekilde belirliyor;
- Beğendiğiniz içerikler
- Beğendiğiniz içeriklerin benzerleri
- Takip ettğiniz profillere benzer profillerin içerikleri
Instagram bizi o kadar iyi tanıyor ki, ilgi alanımıza göre içerikler göstererek bizleri uygulama içinde saatlerce tutabiliyor! Bu da yapay zekanın ne kadar güçlü olduğunu ispat ediyor.
BÜLTEN
Hata: İletişim formu bulunamadı.