Kurumsal Kimlik firmaların kendilerini ve ürünlerini tanıtmasını sağlayan bunların en iyi şekilde anlatıldıkları görsellere verilen isimdir. Kurumsal Kimlikler için oluştulan görseller firmanın dışarıdan nasıl görünmek istediği ile alakalı olarak hazırlanmaktadır. Bu görsellerin hazırlanması ve hatasız olması firmalar için en önemli noktalar arasında yer almaktadır. Yapılan Kurumsal kimlikler firmaların hatırlanması ve kullanıcıların akıllarına kazınması için en önemli silahlarıdır.
Kurumsal kimlik firmaların kurumsal iletişimleri, kurumsal görselleri, ve kurumsal davranışlarını temsil eden kurumsal imajlarıdır. Oluşan bu kurumsal imajın güçlü, olumlu olması firmaların prestijleri açısından büyük önem taşımaktadır.
Günümüzde rekabet ortamı firmalar arasında çok yoğun olarak yaşanmaktadır. Bu Kurumsal kimliklerin hazırlanmasında renklerin uyumu, logoların tasarımları , ve yapılacak diğer görsel çalışmaların tam bir uyum ve kültür içerisinde olması gerekmektedir. Bu firmanın diğer firmalar arasında rekabetine katkı ve ayırt edilmesi noktasında önem arz etmektedir. Yapılacak tüm çalışmalar firmayı en şekilde yansıtacak biçimde hazırlanmalıdır.
Kurumsal kimlikler hedef kitlelerin gözünde firmanın prestiji ve son kullanıcılar gözünde saygınlığının artması için zemin hazırlamaktadır. Kurumsal kimlikler tanımlanması konusunda firmaların misyonu ve vizyon konularının tam olarak kavranması gerekmektedir. Bu anlamdan profesyonel bir çalışma yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Kurumsal kimlik çalışmaları rastgele yada amatör bir şekilde yapılamamaktadır. Bu tarz çalışmaların marka için hiçbir destek yada katkısı olmamaktadır.
Kurumsal Kimlik Neden Önemlidir. ?
- Kurumsal kimlikler kurumun gerçek kimliğini dışarıya yansıtmaktadır.
- Kurumun toplum ve kullanıcılar nezdinde algısını güçlendirir.
- Firmanın en profesyonel şekilde imajının oluşmasına yardımcı olmaktadır.
- Rekabette alanlarında firmayı öne taşımaktadır.
- Çalışanların aidiyet duygularının gelişmesini sağlamaktadır.
Kaç Çeşit Kurumsal Kimlik Türü Vardır ?
Genel olarak 3 çeşit kurumsal kimlik türü bulunmaktadır.
- Bütüncük Kimlik : Firmaya ait olan tüm sektör alanlarında ve firmanın ortak değerlerini gösteren Kurumsal kimlik türüdür. Örneğin: Sabancı Holding
- Onaylanan/ Desteklenmiş Kimlik : Birden fazla alanda hizmet veren firmaların her alana ait farklı kimlikleri bulunmaktadır. Bunları tek bir alana ait olduğunu gösteren ve o firmanın varlığı temsil eden kimlik türüdür. Örneğin: Koç Holding
- Marka Kimliği : Aynı sektörde rekabet eden her birinin farklı kurum kimlikleri ve imajları bulunan ama tek bir noktaya bağlı olan kimlik çeşidir.
Kurumsal Kimlik Hangi Alanları Kapsar ?
- Firmanın logosu
- Firmamanın Faturaları
- Firmanın kartvizitleri
- Firmanın Tabelaları
- Firmanın katıldığı ( fuar, Sempozyum vb. Etkinlikler )
- Firmalara ait kataloglar broşürler
- Firmanın Bayrakları
Kısacası firmayı temsil eden her nokta kurumsal kimlik alanlarını kapsamaktadır. Sizler de DN kreatif profesyonel ekibi firmanıza profesyonel destek alarak kurumsal kimlik çalışması yaptırmak ve konu ile ilgili detaylı bilgi almak için bizlere iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.