6 MART- 12 MART 2023 Haftalık Bülteni
Merhaba. DN Kreatif Dijital Reklam Ajansımızın ekiplerince özenle hazırlanan “Dijital Haber Bültenine” hoş geldiniz!
Her hafta Pazartesi günü yenilenecek olan ve gelişen son dakika dijital dünya haberlerine yer vereceğimiz köşemizdeki bilgileri hem bloğumuzda hem de Youtube kanalımız üzerinden tüketebilirsiniz.
Keyifli okumalar
Her Pazartesi sabah 10:00 ‘da haftalık sosyal medya gelişmeleri – posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun.
BÜLTEN
ABD VE AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN SONRA KANADA’DA RESMİ TELEFONLARA TİKTOK YASAĞI GETİRDİ!
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Komisyonu’nun ardından Kanada’da devlet çalışanlarının resmi telefonlarında Çinli sosyal medya uygulaması TikTok kullanmasını yasakladı.
Hükümet kararını açıklarken uygulamanın “kabul edilemez” düzeyde gizlilik ve güvenlik riski oluşturduğunu belirtti.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau da gazetecilere yaptığı açıklamada Kanada’nın çevrimiçi güvenliğini sağlamak için çok dikkatli hareket ettiklerini belirtti.
Trudeau, “Bu bir ilk adım olabilir veya atmamız gereken tek adım da olabilir,” ifadelerini kullandı.
Bu karar TikTok’un sahibi Çin merkezli ByteDance’in Pekin yönetimine yakınlığı ve kullanıcı bilgilerini nasıl sakladığı ile ilgili endişeler nedeniyle batı ülkelerinde yükselen lobi faaliyetlerinin son adımı oldu.
Kamu kurumlarının yönetiminden sorumlu Kanada Hazine Kurulu’ndan yapılan açıklamada, TikTok’un veri toplama metotlarının telefondaki birçok bilgiye erişimi mümkün kıldığı vurgulandı. Kurul uygulamanın kullanımındaki riskler açık olmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir sızıntı rapor edilmediğini vurguladı.
Salı gününden itibaren yürürlüğe giren yasakla federal çalışanların resmi telefonlarına artık TikTok uygulaması indirilemeyecek.
META AÇIKLADI! WHATSAPP ÜZERİNDEN YAPAY ZEKA İLE SOHBET EDİLEBİLECEK!
Meta, ChatGPT’ye benzer bir yapay zeka sohbet aracının WhatsApp ve Messenger’a ekleneceğini açıkladı.
ChatGPT, henüz test aşamasında olmasına rağmen yetenekleri ile bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal yanıtlar verebiliyor.
Son zamanlarda birçok teknoloji şirketi, ChatGPT nedeniyle yapay zeka destekli sohbet robotlarına ilgi duymaya başladı.
WhatsApp üzerinden sohbet edilebilecek
Meta, ChatGPT’ye benzer bir yapay zeka sohbet aracının WhatsApp ve Messenger’a ekleneceğini duyurdu.
CEO Mark Zuckerberg, şirket genelinde yapay zeka üzerinde çalışan ekipleri bir araya getirecek ve çalışmaları daha da hızlandıracak.
Meta, sonunda bu özellikleri satış ve müşteri desteği gibi alanlarda işletmelere de sunabilir. Ayrıca yapay zeka, sizin yerinize WhatsApp mesajlarına da yanıt verebilir.
EKŞİ SÖZLÜK’E ERİŞİM YİNE ENGELLENDİ!
BTK tarafından getirilen erişim engeli dün kaldırılan Ekşi Sözlük’e erişim yeniden engellendi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), Ekşi Sözlük’e erişimi, ‘kamu düzenini koruma’ gerekçesiyle 21 Şubat’ta engellemişti. BTK, erişim engeli kararına herhangi bir paylaşımı gerekçe göstermemişti. Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada dün akşam erişim engelinin kaldırıldığı duyurulmuştu.
Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük’e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi.
Ankara 5.Sulh Ceza Hakimliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun itirazının ardından Ekşi Sözlük’e yeniden erişim engeli getirilmesine karar verdi.