26-01 Ağustos Haftalık Bülten
Merhaba. DN Kreatif Dijital Reklam Ajansımızın ekiplerince özenle hazırlanan “Dijital Haber Bülteni”ne hoş geldiniz! 🥳
Her hafta Pazartesi günü yenilenecek olan ve gelişen son dakika dijital dünya haberlerine yer vereceğimiz köşemizdeki bilgileri hem bloğumuzda hemde Youtube kanalımız üzerinden tüketebilirsiniz.🤝
Keyifli okumalar 👩🏫 👨🏫
Her Pazartesi sabah 10:00 ‘da haftalık sosyal medya gelişmeleri – posta kutunuzda! Gelişmeler için bültene abone olun. 👩💻👇
BÜLTEN
Hata: İletişim formu bulunamadı.
Facebook’tan Dünya Emoji Günü kutlaması
Facebook, sohbet uygulaması Facebook Messenger’ı daha ilgi çekici ve kullanışlı hale getirme hedefiyle yeni bir özelliği kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 17 Temmuz Dünya Emoji Günü’nü sesli emojileri (Sesmoji) kullanıma sunarak kutlayacak olan sosyal medya uygulaması, Facebook’un 2,4 milyardan fazla kullanıcısının mesajlarına özel ses efektleri eklenmiş emojilerle renk katacak.
İlk Zamanlar sesmojiler arasında cırcır böcekleri, alkışlar, davul ve kahkaha gibi birçok ses efekti yer alacak. Ek olarak farklı sanatçıların sesleri ve ünlü TV şovlarından akıllara kazınan özel repliklerden seçkiler de sesmoji kitaplığının parçası olacak. Kitaplık yeni ses efektleri ve repliklerle düzenli olarak güncellenecek.
Özelliği kullanabilmek için Facebook Messenger uygulamasında bir sohbet başlatın ve emoji kataloğuna girerek, gülen yüz simgesine dokunun ve hoparlör ikonunu seçin artık deneyimleyebilirsiniz.
WhatsApp’a Yeni Özellik
WhatsApp, kullanıcılarına birbirleriyle paylaştıkları fotoğraf ve videolar üzerinde daha fazla kontrol gücü tanıma niyetinde. Mesajlaşma uygulaması, iOS ve Android kullanıcılarının birbirlerine Snapchat ve Instagram’dakine benzer biçimde yalnızca bir kez izlenebilecek, kaybolan görüntülü mesajlar gönderebileceği yeni bir özelliği kullanıma sunmayı planlıyor.
Henüz test aşamasında olan özellik, diğer sosyal medya uygulamalarına benzer biçimde mesajların ekran görüntüsünün alınmasına engel olmayacak. Ancak WhatsApp, diğerlerinin aksine bir ekran görüntüsü alındığında göndericileri buna dair bilgilendirmeyi de planlamıyor. Buna gerekçe olarak mesajlardan ekran görüntüsü alınmasını engellemenin kusursuz bir yolunun olmayışını gösteren şirket, bunu iddia eder gibi görünmenin kullanıcılarda yanıltıcı bir güvenlik algısı oluşturabileceğini ifade ediyor.
WhatsApp CEO’su Will Cathcart ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Haziran ayı başlarında özelliği devreye almayı planladıklarını onayladılar. Zuckerberg’ün sinyalini verdiği bir diğer olası özellik ise seçili sohbet pencerelerindeki mesajları kısa sürede imha eden bir özel mesajlaşma modu.
Facebook’un değeri 1 trilyon doları aştı
ABD’de Federal Ticaret Komisyonu’nun kendisine karşı açtığı antitröst davasında mahkemenin lehine karar vermesinin ardından hisseleri yüzde 4,2 değerlenen Facebook‘un toplam piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doları aştı. ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nden Yargıç Boasberg, davanın reddedilmesine gerekçe olarak Facebook’un rekabete aykırı davrandığına dair şikâyetlerin yasal olarak yetersiz olmasını gösterdi.
Federal Ticaret Komisyonu 28 Temmuz’a kadar suçlamasına ilişkin belgeleri yeniden dosyalama hakkına sahip. Ancak yatırımcıların mahkemenin bu kararını Facebook için önemli bir zafer olarak görmesi, Facebook’un hisse fiyatlarının hızla tırmanmasına yetti. Yahoo Finance’e göre değerlemesi 1 trilyon doları geçen şirket, Apple, Microsoft, Amazon ve Alphabet Inc. ile birlikte en yüksek değerlemeye sahip ilk beş teknoloji şirketi arasına girmeyi başardı.
YouTube Shorts kullanıma sunuldu
YouTube’un TikTok’a rakip kısa süreli video özelliği YouTube Shorts 100 ülkede daha kullanıma açıldı. YouTube Shorts ilk olarak Hindistan’da devreye alınmış, ardından aralarında ABD’nin de bulunduğu 26 ülkede kullanıma açılmıştı.
YouTube Shorts içerikleri için belirlenen süre ise 60 saniye ile sınırlı. Kısa video oluşturmak isteyenler uygulamadaki resmî müzik videolarındaki müzikleri ya da diğer videolardaki orijinal sesleri kullanabiliyor. YouTube kitaplığında yer alan seslerin kullanımı kişisel, ticari olmayan durumlarda ücretsiz.
Google’ın paylaştığı bilgilere göre, kısa video üreten içerik üreticileri Shorts oynatıcısında oynatılan reklamlardan elde edilen geliri paylaşamıyor ancak içerik üreticileri için oluşturulan 100 milyon dolar değerindeki YouTube Shorts Fonu’ndan YouTube İş Ortağı Programı’ndaki içerik üreticiler dahil olmak üzere herkes yararlanabiliyor.
BÜLTEN
Hata: İletişim formu bulunamadı.